Exclusieve krachtpatsers in etalage bij C Gallery Exclusive

19 mei 2023

Zaterdag 29 april 2023 was de opening, maar in de paar weken dat C Gallery Exclusive is gevestigd op bedrijventerrein Zevenhuis, kwamen er al veel liefhebbers van exclusieve auto’s langs.

Negen jaar geleden vestigde C Gallery, eigendom van Jordy Groot en Cris de la Torre Diaz, zich in het bedrijfspand Wijzend 68 in Nibbixwoud.
Het autobedrijf richtte zich daar de eerste jaren op occasions tot en met 20.000 euro, daarna op de exclusievere auto’s waarin het bedrijf nu is gespecialiseerd.

Doosje

Al vrij snel ontstond toen het idee om te verhuizen naar een plek die meer past bij de handelswaar. „Het doosje klopte niet meer”, zegt Wouter van Diepen, die samen met zijn broer Bas het verkoopteam vormt.
Toen de huidige locatie aan de George Marshallweg op het nieuwe bedrijventerrein Zevenhuis in beeld kwam, met de etalage direct zichtbaar vanaf de Westfrisiaweg, waren ze eigenlijk ’meteen verkocht’. Daar kan C Gallery Exclusive pas echt tot zijn recht komen. Daar kan het streven om van 35 naar 100 auto’s op voorraad te gaan werkelijkheid worden.

c_gallery_exclusive_exterieur_02

Superfast

Zij aan zij staan hier de ’krachtpatsers’, Mercedes, BMW, Audi, Porsche. Een gifgroene Lamborghini Huracan uit 2016 van nog net geen 220.000 euro valt op. De matzwarte Mercedes AMG GTR ook. Die mag voor 230.000 de deur uit. Soms kan het snel gaan. Een Ferrari 812 Superfast van 3,5 ton – in 2.9 seconden op 100 km per uur – was begin deze maand binnen een week verkocht.

Er staan ook auto’s voor de kleinere portemonnee, zo is er al een Volkswagen Polo voor 13.950, maar het leeuwendeel draagt een prijs vanaf 40 mille. Veel van de bijzondere wagens zijn geïmporteerd vanuit Duitsland, Italië, Frankrijk of België. Wouter: „Het aanbod is daar vaak interessanter. Onder meer vanwege de minder hoge belasting. En bijvoorbeeld Duitsers wisselen geregeld van auto. We hebben handel, geen reparaties, maar bieden de service die gewenst is, die de dealer ook aanbiedt, alleen tegen scherpere prijzen. We kijken vooral naar de kwaliteit van de auto. In het segment van de exclusieve auto’s hoef je niet altijd de voordeligste te zijn.”

© tekst en foto’s NHD Marcel Rob & Eric Molenaar